Vetle Sørbø er første padler fra Stavanger på landslaget

 

Vetle Sørbø

Gledelige resultater i sesongen så langt:

Stavanger har vært godt representert på årets tre første Norgescup stevner. 8 deltakere både i Tysvær og Oslo var ny rekord for klubben. Det var en milepæl å ankomme Årungen med stappfull tilhenger, minibuss og eget partytelt. Vi begynner nå å få til et bra sosialt miljø i tillegg til at det er fremgang på det sportslige.


Både i Tysvær og Oslo hadde vi gode opplevelser. Sverre har etablert seg blant de 10-12 beste i 14 års klassen. I Oslo perset han på 500m med tiden 2.20 (det er fort for en 14 åring). Martine, Sveinung og Joachim fortsetter fremgangen fra i fjor og har levert fine prestasjoner.

Debutantene våre Mathias, Håkon, Wilhelm og Bram har alle fått nyttige erfaringer og har prestert bra i sine løp.

 

Siste Norgescup i Bergen krasjet med andre aktiviteter for flere så her stilte vi bare med fire deltakere. Sverre fikk gode resultater med en sterk 8 plass i langløpet som beste resultat. Minstemann Joachim slo til med 5 plass i 12 årsklassen. Det vil bli spennende og følge Joachim sin utvikling. Han padler allerede racer og har ennå et år igjen i 12 års klassen. Martine kombinerte padling med korpstur så hun rakk kun en 200m, hvor hun som vanlig leverte et solid løp.

 

Vetle har hatt en trøblete sesongstart hvor mesteparten av vårsesongen har blitt ødelagt pga sykdom og resultatene i de to første stevnene har vært preget av dette. I Bergen viste han imidlertid at han er på rett vei og at kroppen igjen fungerer. Gode resultater på 200m (6.plass) og 500 m (ny pers) var tilstrekkelig til at han som første Stavanger padler er tatt ut på landslaget og skal representere Norge under Nordisk mesterskap i Kristiansand i august. Dette er en viktig milepæl for klubben, som viser at vi er i stand til å få frem padlere på høyt nivå også her.


Avslutningsvis vil jeg bare gi en spesiell takk til Joppe (far til Bram) som kjørte en undermotorisert Caravelle med en kjempehenger og en skokk med unger i verste pinsetrafikk til Oslo. Årungen er ikke lett å finne og kjøre seg vill på smale skogsveier kl 02.00 om natten er å sette en ny standard for frivillig  arbeid i klubben. 

 

Full tilhenger klar for Oslotur

 

henger