Grunn treningPadleforbundet har i samarbeid med Olympiatoppen initiert et talentutviklingsprosjekt med målsetting om å utvikle fremtidige topp-padlere med potensiale til olympiske medaljer.

Prosjektet er delt opp i tre regioner hvor SKK er med i region sør sammen med Flekkefjord, Farsund og Kristiansand. Region sør ledes av tidligere topp-padler Svein Egil Solvang fra Flekkefjord i samarbeid med de respektive klubbtrenerne. Pr. nå er det 17 padlere i alderen 13-19 år som er med. Vi er representert med Håkon Fosså og Joachim Sørbø. For å være kvalifisert til prosjektet  må padlerne være villig til å satse hardt og vi stiller et krav om minimum 5 treningsøkter ukentlig. Vi har samlinger ca. hver 6. uke.

Siste helga før jul var det Stavangers tur å  være vertskap. De ble innlosjert på Ullandhaug skole ved ankomst lørdag morgen. Første økt hadde som hensikt å utfordre litt andre egenskaper enn det vi vanligvis trener så turen gikk til Sørmarka Arena for en to timers klatreøkt. Gjerne unødvendig å si at dette var en økt som var populær. Etter klatringen var det på med løpetøy og ut i skogen. Da ble det 5 knallharde drag i den bratteste og lengste bakken i Sørmarka, fra Sørmarkskrysset og opp til tårnet.

Mødrene til Håkon og Joachim hadde sørget for at middagen stod klar til utslitte utøvere når de vendte tilbake til skolen. Kvelden ble avsluttet med film, pepperkaker og julebrus.

Søndagen var det kun en økt, men den var til gjengjeld hard. Vi hadde leid inn Thor Arne Aasen fra Olympiatoppen for en basisøkt. Vi fikk alle kjenne på kroppen hvor hard en basisøkt virkelig kan være. Etter 70 min med høy intensitet hadde ungdommen gjort sitt og samlingen var over for denne gang.

sørmarkaVi står også som arrangør neste gang, som da blir en skisamling i Sirdal i januar.klatring lr

Det er veldig inspirerende å få være med å jobbe med så treningsvillige ungdommer. Det er til stor inspirasjon også for våre utøvere og forhåpentligvis kan det være en motivasjon for andre ungdommer i klubben vår til å legge ned treningen som skal til for å få være med i prosjektet.