Helgen 13. - 14. mai inviterte vi til nybegynner/"start på sesongen" tur og totalt 13 padlere var med på turen. Vi startet med et lite informasjons- og pakkemøte fredag kveld, der de fleste deltakerne var tilstede.Langøy

Det er veldig nyttig å tenke litt på størrelse på pakkposer, hvilken mat og hvilke klær en skal ha med og ikke minst hvilken kajakk som passer hver enkelt. Lørdag formiddag møtes vi kl 1200 i Sandvigå og etter 1,5 timer hektisk pakking, var vi klare for tur. Turmålet var egentlig ganske åpent og vi hadde vær og vind som den mest avgjørende faktor for hvor vi skulle. God sør/sørøstlig vind gjorde at vi sløyfet førstevalget som var i retning Litle Teistholmen og vi bestemte oss raskt for at Langøy var dagens mål.

Padlingen gikkk godt, litt friskt ved enkelte krysninger men veldig kjekt å prøve litt bølger i følge flere av deltakerne. Vi padlet ut Pyntesundet, gjennom Steinsøysundet, langs Roaldsøy og Bjørnøy før vi krysset over til Langøy ved Lundsvågen. Vi padlet nordover, rundt Langøy og i frisk motvind inn til leirstedet ved den kjente tanken på Langøy. Les mer om Langøy på denne linken: Langøy

 

I land med klajakker og utstyr og så var det å finne plass til telt og hengekøyer. Det er god plass og fine marker, så de fleste la seg til ved brygge- og toalettanlegget (veldig praktisk på tur), mens noen valgte mer skjermede plasser i skogen. De som manglet teltstenger, improviserte og brukte naturen som hjelpemiddel, slik at snart var alle vel installert.

Så var det selvsagt matlaging, fra det enkleste til det mer avanserte, her er mulighetene og variasjonene store, men både real turmat, fisk, kjøtt, supper, kaker, popcorn m.m. ble fortært i løpet av kvelden. Været var litt skiftende, så vi rigget oss til i den store grillhytten i tankanlegget, en tørr og fin plass, selv om det fort blir litt mørkt. Vi hadde med både grillkull og ved og fyrte godt opp utover kvelden. Å sitte ved et bål, har selvsagt alltid en magisk effekt, og praten går lett og ledig i godt selskap. Etterhvert begynner folk å krype i telt og soveposer og det var rolig i leiren ganske fort. Kraftig regnvær på natta men de fleste våknet friske, raske og tørre neste morgen. Morgenritualet når en er på tur er ganske så forskjellige, tipset denne gang var å beregne bortimot 2 timer fra en står opp, til en er klar til å padle avgårde. Dette stemmer for de fleste, uten noe stress og med god tid til frokost og kaffi, får en skal få alt på plass i gjen i kajakken. Og det går selvsagt lettere når en har gjort det før; noe er spist og drukket opp, veden er brent opp og en har plutselig plass til over.

Noen benytter anledningen til å trene litt på balanseøvelser i kajakken, alltid nyttig og fornuftig mens andre bare slapper av og venter på etternølerne. For det er alltid noen som bruker litt lengre tid, og vi har alltid så god tid at vi klarer å vente. Klokken ble bortimot 11 før vi var klare på sjøen, været så ut til å bli bra og de meste optimistiske hadde solbrillene klare.  Vi satte kursen østover, passerte Lille Lindøy og De gule skjera, forbi Eigerøy, Odda og mot Klovningen. Et fantastisk flott padleområde med holmer og skjær og vi padlet vidre langs Sandøy, før vi traff en gjeng med kajakkpadlere som var på grunnkurs. Retningen var satt mot Lundsvågen, der ryktene sa at det var åpen søndagscafe, og dette måtte sjekkes ut nærmere. Masse folk og god stemning på Lundsvågen og vi klarte å skvise inn kajakkene på den lille stranda. Kaffi, lapper og is var veldig godt nå og etter en kort pause, var vi i gang med den siste etappen i retning Sandvigå. Litt motvind men vi klarte å padle ganske så samlet og hold bra tempo inn til byen. Avtalen var å komme inn ca kl 1400, og dette klarte vi akkurat.

 

Spyling og skylling av utstyr, pakke ut, henge på plass, pakke i biler etc, dette kjenner vi alle som en ganske omfattende prosess, det tar fort en time men det er viktig å avslutte på en god måte. Alle var selvsagt enige om at det var en fin tur, turlederne vil i alle fall takke alle deltakerne for en flott tur og oppfordrer alle til å bli med på andre fellesturer fremover. De fleste har fått med seg litt om pakking, utstyr, matlaging, padleteknikk, andre turmuligheter og forhåpentigvis padlegleden som en opplever i felleskap med andre. 

 

Bilder ble delt på facebook i etterkant og her kan dere se litt mer om hvordan turen forløp. Bilder fra turen finner du her: Bilder på klubbens Facebookside

 

Takk for turen og velkommen tilbake