P5310716 kopi

Skrevet av Susanne Tunge Østhus som presenterer seg slik:  "jeg har nylig oppdaget gledene med kajakkpadling. Etter grunnkurs med SKK var jeg sikker på at dette var en hobby jeg ville fortsette med, og kastet meg like gjerne på en helgetur bare uker etterpå. Videre håper jeg å forbedre teknikken min og delta på flere dags- og helgeturer med SKK".

 

Tidlig lørdag 3. Juni gikk turen til Bømlo for å tilbringe pinsehelgen i dette øyparadiset. Her hadde vi fast leirplass på en rasteplass på Selsøy, som gjorde det lettere for folk å komme og gå som det passet. Noen hadde allerede tatt turen dit på fredagen, så da hovedgruppen ankom var det allerede satt opp godt med presenninger og sitteplasser. Værmeldingen så utrolig grå og regnfull ut, men så snart det var tid for padling brøt skylaget opp og solen tittet frem.

Det ble en fantastisk padletur til Slåtterøy fyr, som har det kraftigste fyrlyset i hele landet. Her utforsket vi fyret og øya den ligger på til fots før vi tok fatt på padleturen tilbake.

Dagen etterpå startet vi tidlig og det ble tilsammen en 34 km lang tur. Utgangspunktet var Selsøy, hvor vi hadde overnattet i telt, så gikk turen sørover forbi Ylvesøya og langs vestsiden av Goddo. Ved lunsjtid hadde vi kommet oss til Katla, hvor det var en litt utfordrende ilandstigning men ikke umulig. Turen fortsatte rundt Hillersøy og ut til Rogøy, hvor vi fant oss en gjemt vik ved hjelp av noen lokale krabbefiskere. I og med at det var en lang tur tok vi oss en til matpause her før vi padlet tilbake nordover langs Gisøy og mot Selsøy igjen. På denne turen fikk de som hadde lyst lekt litt i bølgene og vi fikk også kjenne på dragningene utfor Bømlo.

Det ble fort tydelig at dette er en værhard plass fordi alle småøyene ut mot havet var helt flådde for vegetasjon. Mens innaskjærs var det et helt annet dyre- og planteliv på småøyene, hvor vi støtte på flere nysgjerrige geiter.

 

Omtrent halve gruppen ble igjen til en siste padletur på mandagen. Da holdt vi oss innenfor litt skjermede områder mesteparten av tiden og fikk utforsket steder som man bare kan komme til med kajakk. Det var mange grunne traseer hvor vi så vidt kom oss gjennom til andre siden, selv om vi rotet oss litt bort så gjorde ikke det noe, det betydde bare at vi fikk oppleve noen spennende nye steder. Som søndagen startet vi fra Selsøy og padlet denne gang østover, over Karihavet og forbi Risøya. Langs denne ruten skimtet vi Rolvsnes og så vindmøllene på Fitjar/Stord i det fjerne, og så ble det videre rundt Nattarøy. Vi fant oss en flott pauseplass på Tranøyo der vi fikk litt påfyll før vi padlet nordover i retning Tverdarøy og Litla Soløy. Den siste strekningen gikk vestover gjennom Spannosen før vi var tilbake til Selsøy igjen.

 

Vi fikk utforsket deler av Bømlo men dette er absolutt et sted å returnere til for flere fine padleturer. 

P6050036 kopi

Mange trange og smale sund som en kan leke seg i gjennom

19022674 10154442632567274 2010116239 o kopi

Campingplassen vår på Selsøy

18947083 10154442633187274 1906529571 o kopi

Ikke alltid lett å komme i land, men absolutt verdt strevet