Kajakkpolo er i vinden!SKKpolo22.mai2017 6 of 31

 

Sporten for deg som har fått smaken på padling og vil ha et alternativ til kaffetermosturer i havkajakk.

Det er en knallgøy måte å trene på og å bli kjapt trygg i kajakk. Det er krevende, eksplosivt, vått og kjempemorsomt. 

 

Har du ennå ikke hørt om sporten? Kajakkpolo er en gren innen kajakkmiljøet som kombinerer kajakk og ballspill. Det finnes i underkant av 10 kajakkpololag i Norge og flere underveis. Det arrangeres både EM og VM. Over 27 nasjoner har i dag etablert kajakkpolo som en sentral del av aktiviteten innenfor padlesporten. 

 

Sporten kan tenkes som en mellomting mellom håndball og aktiv teknikktrening i kajakk. I en vanlig polokamp er det to lag med 5 spillere på hvert lag. Målene henger to meter over vann og er 1x1,5 meter i størrelse. Det finnes et sett med regler som er viktig å følge med tanke på sikkerhet og god flyt i spillet. 

 

Pologruppa i SKK har vanligvis bare treninger under vintersesongen innendørs i bassenget på Solborg Folkehøyskole. Gjennom ivrige og engasjerte frivillige har vi nå i 2017 klart å sette sammen en polo bane utendørs på Store Stokkavannet. Norges Padleforbund har lånt oss en tilhenger med fullstendig sett med polokajakker og utstyr som vi har ut sesongen 2017.

Vi søker etter bevilgninger og håper å snart kunne kjøpe et fullt sett med polokajakker. Inntil da bruker vi våre elvekajakker og de lånte polokajakkene fra NPF.

 

Vi ser helst at du har tatt enten våttkort grunnkurs på hav eller i elv før du starter, men ta kontakt dersom du har erfaring i kajakk men ikke våttkort så ordner vi noe.

 

Vi er en god gjeng med jenter og gutter fra 17-69år som møtes for trening og moro hver mandag hele året. Sommertid fra 18.30-21.00 i Møllebukta på Store Stokkavannet (ved Flattvannsgruppa) og vinterstid 21.00-22.30 i bassenget på Solborg Folkehøyskole. 

Er du interessert, kontakt gruppeleder Marius Strøm og meld deg inn i vår Facebookgruppe her: https://www.facebook.com/groups/313818545406959/?fref=ts

 

SKKpolo22.mai2017 5 of 31