Vi er nå kommet midtveis i sesongen for våre tre konkurransepadlere på flattvann.

  

To norgescupstevner i Oslo og et i Bergen er vel gjennomført. Mye god trening er gjort gjennom sommeren og vi går optimistisk de siste tre stevnene i møte. For de som ikke kjenner vår lille gruppe så består den av :

 Vetle Sørbø 20 – senior: Vetle har konkurrert seriøst siden han var siste års ungdomspadler. Som junior kvalifiserte han seg til Norges juniorlandslag for det nordiske mesterskapet. Dessverre ble Vetle skadet etter den sesongen og var borte fra trening og padling i nærmere to år. Han har nå fått trent godt det siste året, men når en mister mange hundre treningstimer i noen av de viktigtiste årene er det naturlig nok et stykke igjen opp til de beste. Målsettingen til Vetle er å få tatt ut sitt fulle potensial, og han fortsetter derfor med full satsing også mot neste sesong. Dette betyr 12 økter i uka i tillegg til heltidstudier på UiS , og litt deltidsarbeid på Ut i Naturen .

 

Håkon Fosså 18 – siste års junior: Håkon har konkurrert i flere år og har gradvis trappet opp treningsmengden noe som spesielt har gitt god fremgang i år med stadige forbedringer av personlige rekorder. Som utøver er Håkon meget kondisjonssterk, og i høst vil vi jobbe ekstra med styrke, noe som kan løfte Håkon videre. Håkon er bosatt i Sandnes så nylig bestått førerprøve vil gjøre logistikken enklere med tanke på å øke treningsmengden på Stokkavannet ytterligere. Håkon er siste års elev på forskerlinjen på St. Olav Vgs

 

Joachim Sørbø 14 – siste års G14:  Yngstemann har til tross for sine unge år blitt en erfaren konkurransepadler og har etablert seg blant de 5-6 beste i landet i 14 års klassen. Joachim er treningsvillig og ligger nå på 7-10 økter i uka. Når han nå går opp i ungdomsklassen vil treningsmengde og struktur gradvis økes, og særlig styrketreningen vil få økt fokus i året som kommer. Joachims andre interesse er friluftsliv og fisking. Det er nok få andre som har blitt observert med fiskestang og fiskesnøre påmontert racerkajakk i Høgsfjorden.

 

Øyvind Sørbø – Lagleder/ trener: Øyvind hevder han driver med bilsport og ikke padling. Det er ikke få  timer som blir tilbragt bak rattet for å kjøre til stevner eller samlinger. Han har trener 2 utdannelse og har vært med på forbundets trenerutviklingsprosjekt. Han er selv ivrig treningspadler på Stokkavannet.

Konkurransepadling er en krevende idrett. Det krever både stor utholdenhet og mye styrke i tillegg til at balanse og teknikk må  være på topp. Dette gjør at det må trenes mye skal en ha håp om å etablere seg i norgeseliten. Vi er heldige som er med i et opplegg finansiert av Olympiatoppen hvor vi samarbeider særlig mye med Flekkefjord Kajakklubb.

 

Vi har tidligere topp-padler Svein Egil Solvang som mentor som bidrar mye med veiledning til våre gutter. Vårt store fortrinn i Stavanger er at vi har strålende treningsforhold på Stokkavannet. Vannet er stort sett isfritt og lysene fra byen gjør det svært egnet for padling også i mørke høstkvelder. Vi har riktignok relativt kummerlige forhold for styrketrening, men som alternativ til Steinens hus er også garasjen til fam Sørbø blitt et fullt innredet styrkerom med padlemaskin, Magnar, Helga og andre egnede styrkeapparater.

Miljøet i flattvanns Norge er veldig trivelig. Det knyttes kontakter og vennskap på tvers av klubbene, så selv om det ikke er så mange fra Stavanger som er med så er vi allikevel del av et større miljø.

Marit Nilsen jobber nå veldig bra med å få opp rekrutteringen av barn og unge i klubben. Det avholdes padleskoler vår og høst og forhåpentligvis vil dette øke rekrutteringen til konkurransegruppen også. Det er viktig å understreke at i alderen 10-14 er det ikke nødvendig å trene hver dag for å kunne konkurrere. Terskelen er veldig lav for å kunne delta på stevner i denne aldersgruppen. Det viktigste er at en lærer å beherske båten , får øvd inn god teknikk og ikke minst har mye gøy på vannet. Først når en blir ungdom stiller vi krav om økte treningsmengder for å kunne delta på nasjonale stevner.

 

padlebilde