Nå nærmer det seg sesongstart i norgescupen i flattvann. Jeg har hatt en god treninsvinter og er spent på hvordan det vil slå ut på resultatlisten. Jeg er med på et prosjekt med Olympiatoppen der de tre ulike padleregionene (vest, sør og øst) får støtte til og ha treningssamlinger. Jeg kunne selv velge om jeg ville være med sør eller vest og valgte sør fordi jeg fra før av hadde veldig god kontakt med utøverne fra Flekkefjord. I januar arrangerte Stavanger Kajakklubb en skisamling i Sirdal for Region Sør hvor vi hadde tre fine skiøkter og mye lek og moro i gymsalen på skolen der vi bodde.

image004

Tidligere i vinter var jeg så heldig og fikk tilbud fra Tysvær om jeg ville være med på en ti dagers treningsleir til et stort treningssenter i Portugal. Det takket jeg ja til og i midten av februar dro jeg,  seks padlere fra Tysvær og to fra Bergen ned til Portugal. Senteret er et samarbeid mellom Nelo som er den største konkurransekajakkprodusenten og et hotell med leiligheter. Vi kom ned sent på kvelden fredagen og etter en lang reise fikk vi servert god middag. Dagene som fulgte var som regel slik: Vi spiste frokost og gikk ned til første økt som var padling. Når vi kom på land skiftet vi og gjorde oss klar for løping eller styrketrening. Etter det gikk vi og spiste varm lunsj før vi hadde noen timer fri. Disse timene brukte vi som regel til og sove og slappe av. Så var det klar for en ny padleøkt før det var middag og kveld.

Det var fantastiske padleforhold med kanaler der en kunne padle så langt en ønsket. Vi fikk låne topp kajakker og alt utstyr var i perfekt stand. Vi bodde i store fire-mannsleiligheter med tre etasjer og takbalkong. Stedet som heter Monteblo Aguieira er virkelig et fantastisk sted å være for en flattvannspadler. Samholdet mellom padlerne var veldig bra og vi hadde mye moro. Vi er få konkurransepadlere i Stavanger, derfor er det ekstra kjekt at jeg har fått så mange gode venner i andre klubber.

Oppholdet ble avsluttet med deltakelse i Nelo Winter Challenge. Det var ingen ungdoms- eller junior klasse så vi konkurrerte i senior klassen sammen med blant andre tidligere medaljevinnere fra OL. Vi kunne selvsagt ikke hevde oss i en slik konkurranse men det var gøy å se hvordan nivået er blant de beste

Nå venter snart en ny treningsleir i Flekkefjord i påskeferien, og så en samling i Tysvær. Første stevne er i Tysvær i mai, noe jeg virkelig ser frem til.

unnamed