Daglig leder er den som kan svare på de fleste spørsmål om våre aktiviteter, medlemsskap, faktura, kurs, drift og annet.

Har du ønske om en aktivitet eller et arrangement, vil du være med på kurs, trening eller på tur, har du en god ide eller rett og slett kan tenke deg å hjelpe til med stort og smått, så tar du kontakt med meg.

 

Kontortider:

Onsdag kl. 0800 - 1800

Torsdag kl. 0800 - 1600

 

Kontakt Daglig leder This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Yngvar

Navn: Yngvar Skoland

Alder: 58
Medlem i Stavanger Kajakklubb siden: 1988

Yngvar begynte i januar 2017 som daglig leder. Vi i styret har hatt gleden av å bli kjent med denne energiske mannen, så nå er det på tide at resten av klubben også får vite litt mer om ham. Jeg stilte noen spørsmål og her er hva han svarte:

Ulike verv og roller i klubben?
Satt noen år i styret på begynnelsen 90-tallet som kasserer og var senere også revisor for klubben. Dro i gang elvepadling i klubben ved å arrangere et elvepadlingskurs på Froland i 1988.

Padlet kajakk siden: 1987

Favorittkajakk: Surfski

Favorittdings (”Kjekt å ha med på tur – ting”):
GPS klokka mi som viser retning og hvor langt det er tilbake til startpunktet, enten jeg er i kajakken, sykkelen eller på topptur på fjellet.

Kanskje du kan anbefale en nettside for kajakkpadlere?
stavangerkajakk.no - selvfølgelig…

Hva med et tur-tips i næromådet?
Rundt Hundvåg med utgangspunkt fra det nye klubbhuset eller der jeg bor helt på sørspissen av Ormøy.

Og kanskje et tur-tips utenfor Rogaland:
H
elt på toppen av listen står en elvepadleopplevelse i Sjoa, med en vannføring som nok egentlig var for krevende for meg. Sammen med den gamle norske kajakkmesteren Christen Tellefsen som coach var mestringsfølelsen enorm, denne opplevelsen topper det meste.

Noen stikkord om dine kurs og utdanning innen padling:
I min tid fantes det ikke «våttkort & de», så det ble nok mye prøving og feiling. HMS den gangen var nok mere: «Det vil jo helst gå godt»! (Lover å ta våttkort nå altså!)

Vi var en kjerne, med formannen i klubben på hele 90-tallet; Torbjørn Evensen og gründeren Odd Strøm som «oppfant» Stavanger Kajakklubb på «bursdagen min» i 1968, som padlet elvekajakk ute på jærstrendene for å utforske surfe-mulighetene der. Mange fine «vaskemaskin» opplevelser i bølgene inn mot land, - ja… jeg har fortsatt den gamle elvekajakken min liggende ved elva på hytta i Lyngdal, samt en elvekajakken med en liten finne i hekken, som jeg brukte til surfing.

Har du noen gode tips for nybegynnere?
Den beste måten å mestre elementene på er å ta kurs gjennom klubben og padle, padle og padle.Det er mange muligheter avhengig av hva du søker, enten det er på stille vann eller man ønsker fossende stryk eller frådene hav. Det er inkluderende, avslappende, fredfullt, fartsfylt eller intenst – valget er ditt!

Yngvar er et stort smil når han snakker og når han først har kommet i gang bare bobler det. Det er tydelig at han gjerne vil at flest mulig skal få ta del i padlegleden og miljøet i klubben.

Tilhørighet til en klubb gir sosialt fellesskap og trygge opplevelser.Trygge opplevelser får man blant annet gjennom opplæring og holdningsskapende arbeid.

Til dere som har konvertert havkajakken til "havekajakk" er Yngvars beskjed denne; Bli medlem i klubben og ta med deg båten tilbake der den hører hjemme - på sjøen sammen med oss!

Enten man padler mye eller bare en og annen gang på hytta; Øk sikkerheten ved å ta kurs gjennom Stavanger Kajakklubb. Da lærer du de grunnleggende teknikkene for en trygg ferdsel på vannet.Det setter garantert også de rundt deg også stor pris på! Da er du også velkommen på klubbens ukentlige ettermiddagsturer og sosiale helgeturer med overnatting.

Du som leser dette på våre nettsider, vet at alle er hjertelig velkomne, ikke minst barn og unge. Ta gjerne et initiativ mot ditt eget nettverk og få de med i klubben. Vi er nå i gang med oppføringen av et nytt klubbhus i Lundsvågen. Dette vil gi oss fantastiske muligheter til å samle og utvikle våre aktiviteter.

Ta kontakt så forteller vi mer om muligheter for kurs på sjøen, om padleskole, elvepadling, kajakkpolo eller treningsaktiviteter på Stokkavannet.

Er det bedrifter der ute som ønsker å bidra i en eller annen form i forbindelse med klubbhuset? Ren sponsing? Bedriftsidrettslag som har lyst til å prøve noe nytt? Familiedag med kajakkaktivitet? Ta kontakt dere også!

Padling er trening, rekreasjon og friluftsliv. Padling er sporløs ferdsel i samspill med naturen.